10 βότανα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα


Δείτε μια λίστα με 10 κοινά βότανα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα:
  1. βασιλικός: πλούσιος σε φλαβονοειδή, βιτ. Κ, C, A, σίδηρο, μαγνήσιο &  ασβέστιο.
  2. Τζίτζεργια στομαχικές διαταραχές & ναυτία, κατά του κοινού κρυολογήματος.
  3. σκόρδοπλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και τις παθήσεις της καρδιάς, μειώνει την πίεση
  4. μαϊντανόςπλούσιος σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, βοηθά στη ρύθμιση της χοληστρίνης και στη δυσκοιλιότητα, ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
  5. κόλιανδρο: ισχυρό αποτοξινωτικό
  6. μένταβοηθά την ανακούφιση της αναπνοής από το άσθμα ή το κοινό κρυολόγημα, βοηθά την χώνευση ειδικά όταν καταναλώνεται πριν από το γεύμα.
  7. λεβάνταηρεμεί τα νεύρα, κατά της αϋπνίας, για μώλωπες, μικροτραυματισμούς, για να διώχνει τα έντομα.
  8. μάραθοςδιεγείρει την έκκριση γάλακτος και βελτιώνει τη γεύση του, μειώνει το πρήξιμο στο στήθος, κατά του μετεωρισμού του στομάχου & της αεροφαγίας.
  9. φασκόμηλοδιεγερτικό, αντικαταθλιπτικό, τονωτικό του στομάχου και για εξωτερική χρήση σε έκζεμα,  δερματίτιδες και έλκη.
  10. σέλινο: πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο και θείο, συστήνεται σε όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα, προβλήματα πέψης, ανορεξία και λιθίαση.                                                     http://blog.livingreen.gr